fbpx

Külalisena Investeerimisraadios

Kristi ja Tauri Investeerimisraadiost kutsusid mind pisut investeerimisest rääkima. Vestlesime nii dividendiaktsiatesse investeerimisest kui ka ETF-idest.

Head kuulamist!

 

Saate lõpuosas mainitud raamatus ei ole investeerimise pool täna sellisel kujul enam kuigi aktuaalne, kuid julgen öelda, et säästmise, raha väärtuse ja eluenergia teemad on ehk isegi olulisemad kui paarkümmend aastat tagasi.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

  1. Kas endal ei ole plaanis siin blogis kajastatu raamatukaante vahele vormistada? Minu subjektiivsel hinnangul on siin materjali küll ning aktsiatesse investeerimise iseõppijana tunnen puudust ühest heast paberkujul teosest, kus oleks võimalik enda jaoks oluline märgistada ning ka kommentaare juurde kirjutada.

    • Dividend Investor says

      Aitäh lahkete sõnade eest! Kui aus olla, siis päris paberkandjal aktsiatesse investeerimise raamatu peale mõelnud ei ole (tunnen, et ses vallas on mul veel väga väga palju õppida), ETF-e kajastava raamatu peale aga küll. Eks elu näitab.

  2. Tere
    Esmalt suur tänu sellise kvaliteetse blogi pidamise eest. Oma postitustes sa tihti viitad, et väga oluline ETF-ide juures on jälgida, mis on nende alusindeks jne. Ma päris ei leidnud siit blogist postitust selle kohta, millised võivad olla tulevikuriskid ETF-idess investeerimisel. Päris mitmel pool räägitakse, et ETF-idesse voolab maailmas nii palju raha hetkel, et ETF-id ise tekitavad mulli, pumbates kvaliteetsematesse aktsiatesse liiga palju raha ning kui kui peaks langus tulema, siis ETF-id saavad veel rohkem pihta, kui turg keskmiselt. Oleks tore, kui tulevikus ka mingil sellisel teemal arvamust avaldaksid.

    • Dividend Investor says

      Rõõm kuulda, et blogi meeldib ja aitäh tagasiside eest!

      Sinu poolt tõstatatud küsimus on tõesti päris palju furoori tekitav. Võtan teema plaani.

  3. Tanel says

    Saates mainisid, et ootad dividendiaktsiatelt mõistlikku pikaajalist tootlust, 8-12% aastas. Kas sa siin pidasid silmas maksudeeelset dividenditootlust või maksudejärgset ?

    Mõne postituse võiks teha nt. teemal, et kui investeerida näiteks summa x, dividendiaktsiasse y või ETF-i z, nii mitu aastat, siis tulemuseks on selline passiivne rahavoog või … selline summa. Ja seda just reaalsete näidete puhul läbi arvutatuna. See on selline hea motivatsiooni “laks” paljudele alustavatele investoritele, kes veel otsivad õigeid suundi, kuhu, kui palju ja kui tihti investeerida. Nö. puust ja punaseks. Et kui sa oleksid investeerinud aastal y nt. Apple aktsiasse summa x, siis tänaseks oleks see summa kasvanud selliseks.
    Järjepidev investeerimine mitmeid aastaid, miks mitte ka aastakümneid, viib lõpuks sihile. Ja tulemused on reeglina üllatavad (compounding interest). Sest valdaval enamusel on ikka selline arusaam, et investeerimine on keeruline ja mis ma sinna oma raha matan, ega sealt miskit suurt kasu ei tule ning tegu on väga riskantse teemaga. Parem hoian raha pangakontol 🙂

    Huvitav kuulamine. Igal juhul ootame uusi põnevaid postitusi.

    • Dividend Investor says

      Pidasin silmas maksudejärgset oodatavat kogutootlust (dividenditulu + hinnatõus).

      Aitäh postituse idee eest, võtan plaani.

      • Kas sa vaõiksid lisada siia ka valemi, kuidas sa seda arvutad?

      • Dividend Investor says

        Kasutan selleks Exceli mudelit. Valemi tuletamine sealt läheks üpris keerukaks ja vaevalt, et sellest praktilist kasu oleks. Katsun mingil hetkel ka sellest eraldi postituse teha, sest teema on lai ja detailiderohke.

  4. Asjalik ning muhe saatekülaline!

  5. Kindlasti üks väärtuslikumaid saateid Investeerimisraadio ajaloo jooksul.

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.