fbpx

Dividenditulu – mai 2015

Dividenditulu_cover_1Mulle meeldivad dividendid. Olgu esialgu tegu kasvõi väikeste summadega. Nähes järjepidevalt – kuust-kuusse, kvartalist-kvartalisse, laekumas oma kontole lisaks töötasule raha, mille saamiseks ei tule vahepeal kuigi palju vaeva näha, teeb see rõõmu. Ja tekitab põnevust. Olgu pealegi summad esialgu vaid kümnetes eurodes mõõdetavad, aga kui käesoleva aasta maikuine dividenditulu ületab eelneva aasta sama kuu tulu ikka pea kolmekordselt, tekitab see omajagu elevust. Ja muidugi päris palju heameelt. Tõsimeelse dividendiinvestorina olen seadnud enesele 2015. aastaks ka dividenditulu eesmärgi. Seega paljuski progressi jälgimiseks käesolevat igakuiste dividendilaekumiste logiraamatut siinkohal peangi.

2014. aastal, mil mu tänane dividendivoole keskenduv investeerimisstrateegia ei olnud veel lõplikult välja kujundatud ja ilmet võtnud (omasin peamiselt dividende automaatselt reinvesteerivaid börsil kaubeldavaid fonde) teenisin mais 36 euro jagu dividenditulu. Dividende maksid toona kaks portfellis olevat Leedu ettevõtet. Need positsioonid on tänini alles ning panustasid dividenditulusse ka selle aasta mai kuus (kokku ligi 30 euro ulatuses). Lisaks maksis 10 senti aktsia kohta dividende Olympic (OEG1T), mille tulemusena mu pisike OEG positsioon tõi sisse 25 eurot dividenditulu. Dividende maksid mais ka kaks New Yorgi börsil kaubeldavat instrumenti, kokku 49 dollarit. Neist instrumentidest pisut lähemalt edaspidistes blogi sissekannetes.

Kokkuvõttes tõi käesoleva aasta mai mu kontole 98 euro väärtuses dividendimakseid, mis on 2,7 korda rohkem kui samal kuul aasta tagasi. Selgituseks olgu öeldud, et kajastan kõik dividendimaksed netoväärtuses (tulumaks juba maha arvatud) ja muudes valuutades laekunud dividendid konverteerin vastava päeva valuutakursiga selle arvepidamise tarbeks eurodesse.

dividendinvestor.ee dividenditulu mai 2015

Kogu möödunud aastaga teenisin kokku dividenditulu 304 eurot. Käesoleva aasta dividenditulu eesmärgiks olen seadnud 1200 eurot. See teeb oodatavaks dividendituluks keskmiselt 100 eurot kuus. Kes meist ei sooviks 100 eurost palgatõusu? Pakun, et praktiliselt keegi ei ütleks sellisest sissetulekute tõusust ära. Ikkagi 100 eurot puhtalt kätte. Igas kuus.

Lüües kokku seni käesoleval aastal laekunud dividendid näen, et esimese viie kuuga on seni dividendidena laekunud 209 eurot. See on küll kõigest 17% kogu aastaks kavandatavast tulust, kuid sellest ei tasu end veel heidutada lasta. Ees on ootamas juuni ja juuli, mil mitmed minu portfellis olevad Balti ettevõtted aktsiaomanikele dividende maksavad. Ja loodetavasti heldelt!

dividendinvestor.ee dividenditulu aastane mai 2015

 

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.