fbpx

Võtan taas huvilisi mentorlusse

Jaanuari kuuga sai joon taas mitmele mentorlusprogrammile alla tõmmatud ja oma investeerimisteekonda alustas õige mitu investeerimishuvilist. Seega on aeg küps, et välja hõigata – võtan taas huvilisi mentorlusse.

Formaat

Viimastel kuudel eksperimenteerisin veidi uue formaadiga. Sellisega, mille puhul igast kohtumisest on võimalik just sinu jaoks maksimaalne kasu välja pigistada. Tundub, et see õigustas end väga hästi, sest tagasiside oli ülimalt positiivne.

Teisisõnu asjakohase teoreetilise materjali saad sa ise minu poolt saadetavate eestikeelsete videoloengute ja e-raamatute abiga läbi käia ja meie kohtumistel keskendume juba praktikale. Selleks võib olla nii harjutusülesannete või näidisanalüüside läbi tegemine, aga ka lihtsalt küsimuste-vastuste sessioon ja läbi selle ühiselt sobilike lahendusteni jõudmine.

Mentorluskohtumiste raames käime läbi järgmised valdkonnad:

  • seame ühiselt sihid, kuhu soovid oma finantsasjades jõuda;
  • unistame suurelt ja simuleerime läbi portfelli kasvustsenaariumid;
  • töötame koos välja kõige sobilikuma lahenduse ja tegevuskava;
  • jagan selle lahenduse jaoks relevantseid finantsteadmisi ja teeme läbi praktilisi harjutusi/analüüse;
  • vajadusel abistan väärtpaberikonto avamisega, kogu vajaliku paberimajandusega, seadistusega ja teeme ühiselt ka esimesed tehingud;
  • jagan nii investeerimist kui ka üldist majandust hõlmavaid teadmisi;
  • jagan sinuga kõiki asjassepuutuvaid praktilisi tööriistu ja töövahendeid, mida ise kasutan või olen aastatega ehitanud.

Ühe kohtumise pikkuseks on ligikaudu 1,5-2 tundi.

Tasuta ligipääs kõigile dividendinvestor.ee videoloengutele ja e-raamatutele

Uue formaadiga käib kaasas see, et saad tasuta ligipääsu kõigile sind huvitavatele videoloengutele ja e-raamatutele. Kõik need materjalid on eesti keeles ja seega sobilikud ka neile, kes end majandusalases inglise keeles kuigi mugavalt ei tunne.

Nagu öeldud, siis sinu aja ja raha efektiivse kasutamise huvides võimaldab selline formaat esmalt teoreetilise osa iseseisvalt läbi käia. Üleliia aega see ei võta, videoloengud on enamasti 1,5h pikkused ja e-raamatud piisavalt kontsentreeritud sisuga, et suhteliselt kiiresti kõik vajalik neist kätte saada.

Paindlik mentorluse pikkus

Ennekõike on kogu mentorluse juures märgusõnaks paindlikkus. Sügishooajal juurutatud uus formaat näitab, et keskmiselt piisab 3-5 kohtumisest.

Hiljemalt 4. või 5. kohtumise lõpuks on investeerimisstrateegia paigas, tegevusplaan kirja pandud, vajalikud teoreetilised ning praktilised oskused omandatud, konto avatud, esimesed tehingud tehtud ning oskus edaspidi iseseisvalt sel teekonnal edasi sammuda olemas.

Alati on võimalik nii lühem kui ka pikem mentorlus. Kohtume täpselt nii pikalt kui tunned, et saan sulle abiks ja toeks olla. Sageli kestabki mentorlus 3-5 kohtumist, kuid paari-kolme kuu pärast kohtume tunniks-paariks veel kord tavalise konsultatsiooni vormis. Eks ikka selleks, et üle vaadata, kas liigud õigel teel, vastata vahepeal tekkinud küsimustele ja soovi korral peenhäälestada tegevusi.

Ka muus osas on kohtumiste kokku leppimine paindlik. Ehk siis vajadusel kohtume nädalavahetusel või õhtuti või hoopis päevasel ajal. Just täpselt nõnda nagu sulle sobib. Elan ise Tartus, kuid käin iganädalaselt ka Tallinnas. Seega kohtuda saame nii Tartus kui Tallinnas.

Kuidas osaleda?

Juhul kui sul on huvi sellise mentorluse vastu, siis saada kiri aadressile info@dividendinvestor.ee või võta ühendust blogi kontaktivormi kaudu.

Pane palun lühidalt kirja ka see, kus sa täna oma finantsasjadega oled ja mida soovid saavutada läbi kõnealuse mentorluse.

Kui palju maksab?

Mentorluse hinnaks on 390 eurot ühe kohtumise kohta. Soovi korral saan väljastada arve sinu ettevõttele. Käibemaksu ei lisandu.

Nagu öeldud, siis selles hinnas sisaldub lisaks meie kohtumistele, individuaalsele lähenemisele ja kogu 15 aasta pikkusele kogemustepagasile, mida sinuga jagan, lisaks veel ka terve hulk õppematerjale videoloengute ja e-raamatute näol. Juba ainuüksi need materjalid kokku on väärt rohkem kui 250 eurot.

Tagasiside seniste osalejate poolt

Mida ütlevad seni mentorluses osalenud ja nüüdseks oma investorteekonda alustanud investeerimishuvilised?

Sain enamus lahtiseid asju peas paika ja arvan, et asi oli iga senti väärt. Meeldis see, et alustasid nö nullist nende varaklassidega ja väga konkreetsete lausetega, et kuhu on mõtet investeerida ja kuhu mitte. Kuigi ma midagi investeerimisest teadsin, siis see andis parema põhja. Lisaks igasugu läbi joonistamised ja koos arvutamised on väga head, see meeldis.

On teada-tuntud tõde, et parim investeering on investeering endasse ehk enda harimisse. Olles selles usus mentorlusprogrammis osalenud, sain hulganisti praktilisi teadmisi (nagu oskus aktsiaid efektiivselt analüüsida) ja abivahendeid, mis on olnud toeks uutel investeeringutel, ja mida saan ka tulevikus meelerahuga iseseisvalt portfoolio ülesehitamisel kasutada.

Mulle meeldis, et kõike oli piisavalt: jutuajamine alguses, kus ma sain rääkida, mis mõttel või küsida, mida olen tahtnud küsida. Seejärel nö. loengu osa, mida jäi lõpetama praktiline osa. Lisaks mulle väga meeldis nende töölehtede täitmine – tõesti aitab asju joonel hoida ning paneb tegutsema. Mentorlusprogramm andis mulle julguse alustada. Otsisin seni vabandusi, et miks ma ei peaks alustama täna. Tihti olid need põhjused selles, et mul puudusid teadmised ja kartsin oma raha kaotada. Valesse kohta panna. Mentorlusest sain julguse, teadmised ning tööriistad, mis aitasid mul alustada ning aitavad mul oma rada minna sel teel.

Mulle lihtsalt sobib paremini üks-ühele lähenemine. Saan vastused just täpselt neile küsimustele, mis mind parasjagu huvitavad. Meeldib ka paindlikkus. Siis kui on kogunenud palju head infot, mida ma tahan omas tempos oma ellu integreerida, siis saab teha kohtumiste vahel pausi. Pole mõttekas uusi teadmisi lihtsalt juurde võtta kui eelmised veel ootavad igapäevaselt kasutusse võtmist.

Võta julgelt ühendust!

Seega kui tunned, et eeltoodu sind mingil moel kõnetas ja tahad lõpuks ometi selle jõukuse ülesehitamise lumepalli veerema lükata, siis võta ühendust blogi kontaktivormi kaudu või kirjuta info@dividendinvestor.ee.

Nagu öeldud, pane palun lühidalt kirja ka see, kus sa täna oma finantsasjadega oled ja mida soovid saavutada läbi kõnealuse mentorluse.

Kui sul on aga hoopis väga konkreetsed küsimused, mille üle juba pikalt pead oled murdnud, siis neile saame paremini vastused leida tavapärase konsultatsiooni vormis.

Ka need, kes Interactive Brokers’is konto avamisel abi soovivad võivad julgelt ühendust võtta. Elu on näidanud, et ise pusides läheb ettevõttele IBs konto avamiseks enamasti katse-eksituse meetodil vähemalt 2-3 nädalat, minu abiga seda ühiselt tehes umbes 2 tundi. Valik on sinu! 🙂

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

  1. Anonüümne says

    Tere Märten,

    Kas ma saan millestki valesti aru või ongi nii: ühe kohtumise kestvuseks ca 1,5-2 tundi, ühe kohtumise hinnaks 390 eurot. Mentorluse keskmine maht 3-5 kohtumist. Seega Su tunnihind nagu korralikul advokaadil ning üks alustav noor peaks antud teenuse alla panema päris arvestatava investeerimisportfelli summa? Loodan, et sain valesti aru.

    Imre

    • Dividend Investor says

      Kõik korrektne ja said õigesti aru. Juhul kui tõesti tegu alles päris esimesi samme kapitali kogumisel ja investeerimisel tegeva investeerimishuvilisega ja investeeritavad summad on paarikümne ning paarisaja euro kandis, siis on mõistlikum ammutada teadmisi muul moel. Siin samas blogis on päris palju materjali saadaval täitsa tasuta, e-raamatutes ja veebi- või tavalistel koolitustel mentorlusest oluliselt väiksema hinna eest samuti rohkelt tarkust saadaval. Eks lõpuks osutubki määravaks see, kui suureks on kasvanud säästud ja kui kallis on sinu oma aeg. Teatud olukordades lihtsalt on mõistlikum paari-kolme kohtumisega asjad käima lükata selle asemel, et ise kuid kui mitte aastaid pusida. Samuti aitab mentorlus kaasa suuremate prohmakate vältimisele. Eks need, kes selliseid teinud on ja siis tee minu juurde leidnud teavad, millest räägin 🙂

    • Anonüümne says

      Miks Märten ei võiks advokaadi tunnitasu nõuda, kui ta teadmised ja oskused seda võimaldavad? Võime küsida ka vastupidi, miks Märten müüb oma tunnihinda ainult advokaadihinnaga, kui tema teadmistest infot ammutades ja investeerides on hiljem võimalik palju tagasi teenida?

      • Dividend Investor says

        Aitäh alternatiivse vaatenurga jagamise eest! Suurepärane näide sellest, et asju saabki vaadata mitut moodi.

        Saan veel lisada, et näiteks eile toimunud esmakordse mentorluskohtumise alul rõhutas osaline, et tema jaoks ei ole tegu kaugeltki mitte ebaolulise rahasummaga. Umbes poole peal katkestas ta meie jutuajamise ja ütles järgmised sõnad: “Ma tahan kohe öelda üht – olen juba praeguseks saanud palju rohkem kui ma oskasin ette kujutada ja oodata”.

  2. Maria says

    Imre-sugused ei saa aru, kui palju aega ja vaeva läheb antud vallas teadmiste omandamiseks, et mentoriks üldse hakata. Arvestades seda kui palju suurepärast tasuta materjali siin blogis saadaval on, siis on see passiiv-agresiivne “loodan, et saan valesti aru” eriti kurb lugeda. Nagu eelpool mainitud, siis mentorlus annab võimaluse asjad kohe kiiresti käima panna, et investeerimisega see raha tagasi teenida. Olles ise Märteni koolitustel osalenud, siis võin öelda, et need on alati väga kasulikud ja põhjalikud olnud.

    • Dividend Investor says

      Maria, aitäh kaasa rääkimast ja siiras rõõm kuulda, et koolitused on sinu jaoks kasulikud olnud!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.