fbpx

Aktsiaturgude ülevaade ja vihjeid portfellihalduseks

Selle asemel, et taas kord pikalt ja põhjalikult kirjasõna kasutades turuülevaadet anda, otsustasin, et jagan oma mõtteid hoopis liikuva pildi kujul. Seega sel korral salvestasin oma mõtete edasi andmiseks hoopis ühe videoklipi.

Videos tuleb juttu sellest, mis on viimastel nädalatel aktsiaturgudel toimunud. Alustuseks vaatan üle arengud suuremate riikide/regioonide aktsiaturgudel, samuti languse ulatuse majandussektorite lõikes. Lisaks jagan nippe sellest, kuidas oma portfelli tänases turuolukorras hallata, mida silmas pidada üksikaktsiaid soetades ja mida oma investeerimistegevuses mõõta.

Juhul kui see, mida nägid sulle meeldis, siis olen tänulik kui annad sellest mulle mingil moel ka teada. Olgu siis selle sama blogipostituse kommentaarides, Youtube’is otse video alla “meeldib” pannes või ka dividendinvestor.ee Instagrami konto kaudu. Nagu näha, siis eksperimenteerin veidi uue meediumiga ja igasugune tagasiside on oodatud. Aitäh! 🙂

Lisaks – kui tead kedagi, kellele see video kasulik võiks olla, siis jaga julgelt. Meedia pealkirjad kipuvad praegu enamasti ikka paanikat külvavad olema ja võib-olla aitab just sinu käik seda videot/postitust oma sõbrale jagades päästa teda tema finantstervisele kahjulike käikude eest.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

  1. Anonüümne says

    Tubli töö ja väga hariv kuulamine/vaatamine!

  2. Anonüümne says

    Mis programmiga see video tehtud on?

    • Dividend Investor says

      Kasutasin Bandicam nimelist tarkvara. Tasuta versiooniga saab teha kuni 10 minuti pikkuseid videosid, pikemate jaoks oli vaja soetada litsents (39 USD).

  3. Andres says

    Aitähh, väga hea info ja selgitused.

    Visuaalselt nähes tunduvad paljud asjad palju lihtsamini hoomatavad.
    Jah su tava postitustel on ka pildid juures, liikuva pildiga on kuidagi paremini fookuses just see millest parajasti räägid.

    Jõudu järgmisteks!

  4. Peter says

    Aiäth, Märten! Jälgin Sinu blogi igapäevaselt-/nädalaselt ning hoian meediumi laienemisele kaasa.

  5. Veiko says

    Minule see formaat väga meeldis. Praegustel aegadel oleks muidugi kasulik tihedamalt kuulata/vaadata kui korra nädalas, aga selleks peaks vist siis instagrami tegema.

    • Dividend Investor says

      Aitäh, tore lugeda! Kui soovid sagedamini nii-öelda kätt pulsil hoida, siis tõesti on Instagram hea lahendust. Just praegu läks sinna taas kord üks väike infokild pluss ka uus küsitlus üles.

  6. Tõnu says

    Põnev kuulamine ja lihtne jälgida.
    Soovitasite osta võitjaid, kuid kui portfell on alles päris uus ja hetkel on kaotajad kõik kas oleks mõistlik neid positsioone suurendada? Tegemist on suhteliselt suurte hajutatud etfidega.

    • Dividend Investor says

      Aitäh!

      ETFide puhul kehtib jah ikka see tõde, et kui tegu on laiapõhjaliste/globaalsete fondidega, siis neid võib kenasti regulaarselt juurde osta. Samas kui tegu on mõne sektori- või niššifondiga, siis tasub veidi tähelepanelikum olla ja püüda ikkagi hinnata vastava sektori väljavaateid ning päris pimesi mitte positsiooni suurendada.

  7. Jah,suurepärane töö!Ma lugesin Investor Oolo lugu ja märkasin ,et tegutsen risti vastupidi karuturul-müün odavalt,et tagasi nokkida veel odavamalt ja ülehomme veelgi odavamalt.Käitun juba nii nagu oleks maailm deflatsioonis ja need `paketid` on kõik vähe! Kas ma olen õigel teel?

    • Dividend Investor says

      Rõõm kuulda, et meeldis, aitäh!

      Liigne kauplemine, aina uute positsioonide soetamine ning siis pidev kahjumite sisse võtmine ei ole tõenäoliselt jätkusuutlik taktika. Pikaajalise investorina peame varuma ka kannatust ehk andma aega meelsusel ja turgudel pöörduda.

  8. Motiv8 says

    Aitäh ülevaatliku video eest! Tekkis küsimus, et milliselt lehelt saaks kõige paremini andmed kätte tabeli või graafikuna netovõlg/ebitda ja netovõlg/kogu kapital kohta nagu ka videos välja on toodud?

  9. Marilin says

    Hea meelega kuulaks ja vaataks ka edaspidi video ülevaateid. Suur tänu antud soovituste eest, mida praegusel ajal jälgida ja teha.

  10. Mina esindaks siin vist vastasarvamusleeri — kuigi oli võimalik vaadata, siis sinu artikleid loen kiiresti aga video vaatamiseks (just heli pärast) sobiliku hetke leidmine võttis nädala. Vähemalt subtiitritest oleks kasu tulevaste videote juures (nii et heli ei oleks vajalik).

    • Dividend Investor says

      Aitäh tagasiside eest! Kas helikvaliteet jättis soovida või lihtsalt ei olnud võimalik koos heliga vaadata?

      • Mul ei ole üldiselt võmalik heliga koos vaadata. Samuti kui on olemas kasvõi see tekst, mis videos jutuks tuleb, on võimalik lihtsamalt midagi olulist hiljem üles leida.

      • Dividend Investor says

        Selge, arusaadav.

  11. Markus says

    Väga hea formaat ja sisu. Aitäh, Märten!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.