fbpx

Ettevõtete ühinemised ja jagunemised RTX näitel

Mida pikemalt me omale üksikaktsiatest portfelli üles ehitanud oleme, seda tõenäolisem on, et õige pea kogeme oma portfellis mõnd ühinemise, ülevõtu või jagunemise juhtumit. Viimastel aastatel on minu portfellis olnud keskeltläbi 40-50 üksikaktsiat ja igal aastal on toimunud 1-2 sellist sündmust. Kuidas neis olukordades pikaajalise investorina reageerida, mida need juhtumid endaga kaasa toovad ja kuidas toimuvast üldse sotti saada? Just neile küsimustele otsin vastuseid järjekordses videopostituses.

Reaaleluline näide minu portfellist

Selleks, et kogu jutt ei jääks liialt teoreetiliseks, toon oma isiklikust portfellist kohe ka ühe reaalelulise näite. Sellise, kus toimus kahe firma ühinemine, kuid veel enne seda jagunes neist üks ettevõte kolmeks. Tegu on dividendiaristokraadi tiitlit kandva United Technologies nime kandva ettevõtte ühinemisega Raytheon nime kandnud firmaga.

Dividendiinvestori vaatepunktis teeb asja huvitavaks nüüd see, et United Technologies, nagu öeldud, on dividendiaristokraat. Raytheon on samuti olnud tubli dividendimaksja. Uus firma, mille nimeks sai Raytheon Technologies jääb dividendiaristokraadi tiitlit edasi kandma. Samas said selle tiitli märtsi lõpus ka United Technologies’ist enne ühinemist lahku löönud Otis ja Carrier.

Vaata lisa juba videost. Soovi korral saad videot vaadata ka otse Youtube’is dividendinvestor.ee kanalil.

Esitluse slaidid saad omale alla laadida siit.

Tagasiside igati teretulnud

Kuna ma ikka jätkuvalt alles eksperimenteerin selle videopostituste formaadiga, siis igasugune tagasiside on teretulnud.

Samuti andke kommentaarides teada, mis teemasid võiks veel just nimelt videopostituse formaadis lahata. Aitäh!

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.