fbpx

Veebiseminar “Võlakirjadesse investeerimise põhitõed”

23. novembril algusega kell 19:00 võtame fookusesse võlakirjadesse investeerimise. Esimest korda jagan oma teadmisi, kogemusi ja praktilisi tööriistu võlakirjadesse raha paigutamise teemal. Kui ka sinul tekib praegu küsimus, et kas mitte intressimäärad ei ole mitte ajalooliselt madalaimatel tasemetel ja võlakirjadesse investeerimisel paistab tulupotentsiaal nigel, siis tõsi, mõnes mõttes just täpselt nii ta on. Samas selle asemel, et uurida riigivõlakirjadesse investeerimise võimalusi, võtame ette hoopis Tallinna börsil noteeritud kohalike ettevõtete võlakirjad. Sellised, mille iga-aastane kupongimakse ehk intressitulu ulatub isegi kuni 8% aastas.

Alljärgnev võib nüüd paljudele tulla üllatusena. Kuigi selle blogi veergudel kirjutan enamasti aktsiatest ja börsil kaubeldavatest fondidest, ja ka oma raha investeerin valdavalt just nendesse, siis kogu oma fondijuhi karjääri vastutasin ma võlakirjainvesteeringute eest. Minu hallata oli ligikaudu 200 miljoni euro suurune võlakirjainvesteeringute osa nii Eesti kui ka Leedu pensionifondides, samuti erinevate institutsionaalsete klientide portfellides (näiteks KredEx, If Kindlustus, Mandatum Life, Eesti Kultuurkapital, Tartu Ülikooli sihtasutus jne).

Sellega seoses tuli mulle praegu meelde üks varahalduses töötavate inimeste seas ringlev nali. Mis te arvate, missugused inimesed töötavad aktsiaportfelli halduritena ja millised võlakirjainvesteeringute peal? Õige vastus – need, kes oskavad arvutada on võlakirjade peal 🙂

Nali naljaks, aga võlakirjade või peenema nimega fikseeritud tulumääraga instrumentide (fixed income) puhul on tõesti vaja päris palju matemaatikaoskust. Tõsi, suure osa arvutustest teevad tänapäeval ära erinevad programmid ja rakendused, kuid baasloogika mõistmiseks on ikkagi vaja pisut enam nutti kui aktsiate puhul.

Veebiseminari eesmärk

Võlakirjadeteemalise veebiseminari eesmärk on tutvustada osalejatele võlakirjadega seotud põhimõisteid, need siis sisustada ja samuti läbi käia kogu võlakirjadesse investeerimist puudutav praktiline pool.

Veebiseminaril saad muuhulgas teada:

  • millised on võlakirjadesse investeerimise puhul vajalikud põhimõisted, mida teada;
  • mis vahe on diskonto- ja kupongivõlakirjal;
  • mis on ja kuidas arvutada tulusust tähtajani;
  • mis on võlakirja duratsioon ja mida see kirjeldab;
  • kuidas mõjutab võlakirjadesse investeerimist võlakirjade võimalik ennetähtaegne tagasikutsumine;
  • mis on peamised riskid võlakirjadesse investeerimise;
  • mis on reitinguagentuurid ja mida tähendavad erinevad krediidireitingud;
  • kuidas arvutada seda kui suur on minu tootlus kui ostan võlakirja nominaalist kõrgema hinnaga;
  • kust leida kõrge kupongimääraga (6-15%) ettevõtete võlakirju;
  • kuidas teha võlakirjade ostu- ja müügitehinguid;
  • kui suured on võlakirjatehingute puhul tehingutasud;
  • kuidas käib võlakirjadelt teenitud tulu maksustamine;
  • mida tasub teada kui soetada võlakirju eraisikuna.

Kus, millal ja palju maksab?

Veebiseminar toimub esmaspäeval 23. novembril ajavahemikul 19:00-20:30 Zoom’i videokõnede keskkonnas. Osalemiseks ei ole tarvis muud kui soetada pääse ja olla õigel ajal kas arvuti või muu nutiseadme vahendusel Zoom’is.

Mis siis kui mul on selleks päevaks muud plaanid? Pole lugu! Veebiseminar on ka järelevaadatav. Selleks soeta endale pääse ja pärast jõuab veebiseminari salvestuse järelevaatamise link kenasti sinu postkasti. Samuti kogu läbi käidav slaidipakk.

Püüan teha ikka nii, et esimesed ligikaudu 60 minutit käime läbi ülaltoodud teemad, kus jagan nii teooriat kui ka praktilisi juhtnööre ning sellele järgneb küsimuste-vastuste sessioon.

NB! Kasutan küll Zoom’i tasulist paketti, kuid osalejate arv on siiski piiratud. Seega kui on huvi, siis soeta pääse kohe!

TOIMUMISAEG: Esmaspäev 23. november kell 19:00-20:30. Veebiseminari saab ka vaadata hiljem järele!

ASUKOHT: Zoom videokõnede keskkond. Soetades pääsme saad oma e-mailile edasised juhised veebiseminaril osalemiseks.

HIND: Kuni 18. november 39 EUR, edasi 49 EUR.

Pärast ostukorvi tellimuse kinnitamist, kontaktinfo sisestamist ja pangalingi vahendusel makse tasumist jõuab koolituse pilet automaatselt Sinu e-mailile. Juhul kui seda ligikaudu 5 minuti jooksul juhtunud ei ole, siis kiika igaks juhuks ka rämpsposti ja pakkumiste kataloogidesse. Küsimuste korral võta ühendust blogi kontaktivormi kaudu.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.