fbpx

Veebiseminari salvestus: kuidas panustada arenevate riikide aktsiatele?

Jagasin hiljuti nii siin blogis kui dividendinvestor.ee Instagrami kontol kaht minu arvates väga olulist hinnagraafikut. Esimene neist puudutas arenevate riikide aktsiaturgude ETFi hinda. Lõpuks ometi, pärast enam kui 13 aastat langusi, tõuse, uusi languseid ja külgsuunalisi liikumisi jõudsid arenevate riikide aktsiad oma kõigi aegade kõrgtasemele.

Teine graafik oli järgmine ja illustreeris seda, kuidas 2000. aastate algusest alates kuni 2011. aastani oli justkui arenevate riikide aktsiate ajajärk ja sealt edasi kuni möödunud aasta keskpaigani pigem USA aktsiate võidukäik.

Kas järgmised aastad võiksid taas kord olla arenevate riikide aktsiate päralt? Mina usun seda täna täitsa siiralt.

Kuna ülalmainitud postitused tõid õige mitmeid kirju ja küsimusi, siis otsustasin, et teen ühe sellesisulise veebiseminari.

Veebiseminari eesmärk

Selle veebiseminari eesmärgiks oli läbi käia võimalused, kuidas börsil kaubeldavate fondide ehk ETFide abiga investeerida arenevate riikide aktsiaturgudele.

Veebiseminaril saad muuhulgas teada:

  • miks kaaluda arenevate riikide aktsiate lisamist oma portfelli just täna;
  • milliseid ETFe on olemas selle regiooni aktsiatele panustamiseks;
  • kust kõnealuste ETFide kohta infot leida;
  • mida nende ETFide vahel valikuid tehes kindlasti silmas pidada;
  • kuidas võrdlen oma portfelli jaoks erinevaid ETFe mina;
  • mis on arenevate riikide ETFide sisu ja kuidas see viimase 10 aastaga muutunud on;
  • kas panustada kõigile arenenud riikide aktsiaturgudele või valida välja ainult potentsiaalikamad riigid/regioonid;
  • millised on Hiina aktsiaturu eripärad;
  • millistele riikidele panustan ma ise ja miks kasutan just neid ETFe;
  • kuidas täpselt teha nende ETFidega tehinguid nii IBs, LYNXis kui ka LHVs;
  • millised võiksid olla tehingusummad, et ei kaoks kuluefektiivsus.

Videosalvestuse pikkus on ligikaudu 1 tund ja 20 minutit. Sellest esimesed ligikaudu 25 minutit vaatlesime kas ja miks just nüüd kaaluda arenevate riikide aktsiate lisamist oma portfelli. Järgmised 35 minutit möödus konkreetseid väärtpabereid ja tehingute tegemisi uurides. Viimase 20 minuti jooksul vastasin osalejate küsimustele.

Videosalvestusega tuleb kaasa ka kogu seminari slaidipakk, kus on rohkelt otselinke seminaril läbi käidud väärtpaberite kohta.

Salvestuse hinnaks on 39 eurot.

Püüame koos kõrgemat tootluspotentsiaali

Viimasel korral kui ise oma portfelliga suuremalt arenevate riikide, ennekõike ühe konkreetse riigi, aktsiatele panustasin kujunes järgneva 2 aasta tootluseks +100%. Jah, see oli siis ja praegu on praegu. Me ei tea tegelikult ju mitte kunagi, kuidas asjad välja mängivad, kuid alati tasub otsida pärituult. Toona puhus täitsa soodne pärituul ja sellest tulenevalt ka nõnda atraktiivsed tootlusnumbrid.

Kuigi absoluutnumbrid ja absoluuttootlus on olulised, siis kõige ülaltoodu valguses pean täna ise olulisemaks isegi suhtelist oodatavat tootlust. Seda, kuidas käib järgmise 3-5 aasta jooksul arenevate riikide aktsiate käsi võrreldes Balti börsi, Euroopa ja USA aktsiatega. Sellest kõigest lähemalt aga juba veebiseminaril.

Pärast ostukorvi tellimuse kinnitamist, kontaktinfo sisestamist ja pangalingi vahendusel makse tasumist jõuab veebiseminari pääse automaatselt Sinu e-mailile. Saad kaks eraldi e-kirja, esimeses on arve ja teises siis juhised veebiseminaril osalemiseks. Juhul kui seda ligikaudu 5 minuti jooksul juhtunud ei ole, siis kiika igaks juhuks ka rämpsposti ja pakkumiste kataloogidesse. Küsimuste korral võta ühendust blogi kontaktivormi kaudu.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.