fbpx

Börsijutud #11: pensioni II sammas, vaimne tervis jm

Erandkorras salvestasime seekordse episoodi kolmapäeval ja siit ta tuleb. Ikka ja jälle nii, et mina vaatan maailma investori pilgu läbi ja Markus lähtub kaupleja vaatenurgast.

Alustasime vestlust ühest kvantitatiivsest analüüsist ja küsisin Markuselt ka seda, kas ja kui palju vahepealne korrektsioon tema portfelli räsis. Vastu küsis Markus, kuidas ma investorina üldse pikemaid languseid käsitlen ja haldan. Kas on mingeid nippe, mida ka teistele soovitada oskan ja kuidas end vaimselt langusteks ette valmistan.

Veel tuli juttu sellest, kuidas Markus kauplejana käitub kui tema portfell kasvab? Kas iga järgmine positsioon on siis eelmisest suurem või võtab ta vahepeal kasumid välja või kuidas see praktikas kõik üldse käib?

Seejärel võtsime teemaks pensioni II samba reformi. Markus küsis ühe oma tuttava näitel, kuidas mina selles olukorras käituksin ja mida teeksin.

Lõpetuseks rääkisime veidi ka vaimsest tervisest sel praegusel omapärasel ja mitte kõige lihtsamal ajal. Ilmnes, et meil mõlemal aitab terve mõistuse juures püsida praktiliselt üks ja sama asi.

Kõik Börsijuttude episoodid leiad ka audio formaadis ja seda Anchor.fm keskkonnast sellelt lingilt.

Saadet saad vaadata ka otse Börsijuttude Youtube’i kanalil.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.