fbpx

Veebiseminari salvestus: mida teha II pensionisamba rahaga?

2021. aastal jõustus pensionireform. See tähendab, et nüüd on esimest korda võimalik II pensionisambasse kogunenud raha ise haldama hakata või see hoopis täielikult pensionisüsteemist välja võtta. Loomulikult on võimalik jätkata ka vanaviisi ehk mõnda pensionifondi raha kogudes. Mida siis teha? Milline variant valida? Mida otsustades silmas pidada?

Olles aastatel 2006-2016 pidanud just nimelt pensionifondi juhi ametit olen päris hästi kursis pensionifondide hingeeluga. Teisalt olles alates 2013. aastast sihipäraselt ise investeerinud oma isiklikku raha, tean ka seda, mis on oluline erainvestori vaatevinklist.

Sellel veebiseminaril võtame II pensionisamba valikud ette ja vaatame, mis on võimalused ja mida oma otsust tehes tasub teada. Ühiselt vaatame üle iga valiku plussid ja miinused. Samuti, mida iga valiku puhul tasub silmas pidada ning millised on tagajärjed.

Süvitsi sukeldume pensioni investeerimiskonto teemasse ja sellesse millised võimalused oma pensioniraha ise haldamiseks parasjagu eksisteerivad. Pensioni investeerimiskonto on täiesti värskelt loodud lahendus, mida Eestis seni olnud ei ole.

Seminari eesmärk on tutvustada pensionireformiga tekkinud II pensionisammast puudutavaid valikuid ja II pensionisamba raha ise investeerimise võimalusi.

Sihtgrupp: kõik II pensionisamba osakuid omavad inimesed.

Seminaril saad muuhulgas teada:

  • millised on II pensionisambaga liitunu valikuvõimalused 2021. aastal,
  • mida silmas pidada II pensionisamba fondidesse kogumist jätkates,
  • mida silmas pidada II pensionisambast raha välja võttes,
  • mida silmas pidada II pensionisamba raha ise investeerima asudes,
  • millal ja kuidas tekib II pensionisamba rahasid liigutades tulumaksukohustus,
  • mis asi on ja kuidas toimib pensioni investeerimiskonto,
  • mis vahe on investeerimiskontol ja pensioni investeerimiskontol,
  • millised pensioni investeerimiskonto lahendused on saadaval,
  • mida pensioni investeerimiskontot kasutades ja ise investeerides silmas pidada,
  • näidisportfellid ja strateegiad oma pensioniraha ise investeerimiseks.

Veebiseminari viisin läbi 29. märtsil.

Videosalvestuse pikkus on ligikaudu 1 tund ja 30 minutit. Sellest esimesed ligikaudu 20 minutit räägin 2021. aasta pensionireformist ja sellest, millised valikud meil II samba valguses täna on. Järgmised ligi 40 minutit möödusid juba detailselt pensioni investeerimiskonto detaile ja PIKi lahendusi tutvustades. Seejärel veetsin pea 20 minutit erinevaid võimalikke näidisstrateegiaid tutvustades ning seminari lõpetasime küsimuste-vastuste sessiooniga.

Seda veebiseminari kuulates ja vaadates saad selgelt parema arusaamise, millised on sinu valikud II samba vallas täna ja mida oma otsust tehes silmas pidada. Samuti saad viiest punktist koosneva kontrollnimekirja asjadest, mida kontrollida kui valid omale pensioni investeerimiskonto teenusepakkujat. Lisaks siis veel 4 konkreetset näidisstrateegiat, mida oma PIK kontol raha hallates kaaluda. See viimane on ikka päris kasulik ja praktiline, uskuge mind!

Salvestuse hinnaks on 39 eurot.

Pärast ostukorvi tellimuse kinnitamist, kontaktinfo sisestamist ja pangalingi vahendusel makse tasumist jõuab veebiseminari pilet automaatselt Sinu e-mailile. Juhul kui seda ligikaudu 5 minuti jooksul juhtunud ei ole, siis kiika igaks juhuks ka rämpsposti ja pakkumiste kataloogidesse. Küsimuste korral võta ühendust blogi kontaktivormi kaudu.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.