fbpx

Börsijutud #14: kriisikindel strateegia ehk Dragon Portfolio

Järjekordne episood sarjast “Börsijutud: investor vs kaupleja” sai linti. Sel korral alustasime saadet veidi teistmoodi. Nimelt sattusin ma mõned nädalad tagasi ühe väga põhjaliku uurimustöö peale, mis kannab nime “The Allegory of the Hawk and Serpent: How to Grow and Protect Wealth for 100 Years”. Tegu oli erinevaid investeerimisstrateegiaid ja varaklasse uuriva põhjaliku tööga, mille eesmärgiks oli kokku panna täielikult kriisikindel portfell. Olgu meil majanduses buum, stagnatsioon, kiire inflatsioon või depressioon, välja pakutud varade jaotus ehk portfell näitas tervikuna päris stabiilseid tootlusnumbreid. Selleks, et meie diskussioon saates oleks asjalikum, saatsin uurimustöö eelnevalt ka Markusele tutvumiseks.

Meil oli küll ette valmistatud ka rida graafikuid, mida saates näidata, kuid viimasel hetkel avastasime, et selleks on vaja autorilt nõusolekut. Kuna meil seda nõnda kiirelt ei õnnestunud saada, siis kahjuks jäi pildimaterjal kaasamata. Samas soovitan selle analüüsi omale kuulamise ajaks kõrvale võtta. Täispika ja rohke graafilise materjaliga illustreeritud uurimustöö leiad sellelt lingilt (vajalik sisestada oma e-maili aadress).

Mõneti selle sama Dragon Portfolio strateegia valguses jäid mu radarile 3 erinevat väärtpaberit – toorainefond, kinnsivarafond ja üks aktsia, mille osas küsisin Markuse kui kaupleja arvamust. Millist neist hetkel võtta, mida jätta. Oli huvitav tema mõttekäiku kuulata.

Kinnisvarafondide osas veel nõnda palju, et asusin neid umbes eelmise aasta keskel esimest korda hoogsamalt ka oma portfelli kaasama ja kogu selle analüüsitöö baasilt sündiski e-raamat “Börsil kaubeldavad fondid ehk REITid: kuidas investeerida kinnisvarasse börsi vahendusel?“. Ma ise tunnen, et sellest sai läbi aegade kõige parem e-raamat, mida kirjutanud olen. Lisaks teoreetilisele poolele ja juhistele, kuidas REITe analüüsida, koondasin suuremad USA ja Euroopa REITid (börsil kauplevad kinnisvarafondid) ka Google Spreadsheet tabelisse. See tabel tuleb e-raamatuga kaasa.

Kõik Börsijuttude episoodid leiad ka audio formaadis ja seda Anchor.fm keskkonnast sellelt lingilt.

Saadet saad vaadata ka otse Börsijuttude Youtube’i kanalil.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.