fbpx

Börsijutud #15: krüptokrahh ja üksikaktsiate valimise keerukusest

Taas kord istusime kaupleja Markusega ekraanide ette selleks, et arutleda aktuaalsetel investeerimisteemadel. Muidugi ei saanud sel korral üle ega ümber sellest, mis vahepeal krüptovarade turul toimus. Olin päris uudishimulik selles osas, et kas suur langus lõi nüüd Markuse kaitsvate stoppidega tema Bitcoini positsioonist välja.

Markus küsis, kuidas käituksin kui portfelli lisanduks korraga suurem summa vaba raha. Kas siseneda kohe täies ulatuses, oodata mingit langust või hakata seda raha turule suunama järk-järgult.

Veel tuli jutuks see, et üksikaktsiate valimine on ikka päris keeruline. Mulle sattus hiljuti kätte üks värske uurimus, mis vaatas ajas 10 aastat tagasi ning kus arvutati välja mitu protsenti aktsiatest lõpetas viimased 10 aastat positiivse ja mitu protsenti negatiivse tootlusega. Peab tunnistama, et tulemused olid ikka päris üllatavad. Eriti arvestades seda, et viimased 10 aastat on börsil hinnad ju pea katkematult ülespoole rühkinud.

Veidi arutlesime ka teemal väärtusaktsiad vs kasvuaktsiad. Sel korral oli saadete vahele jäänud 3 nädalat ja paistab, et meil oli rääkida päris palju, sest märkamatult aeg salvestuse ajal lausa lendas. Siit mul kohe ka üks küsimus – mis oleks selliste saadete optimaalne pikkus sinu arvates? 15 minutit? Või 20-25 minutit? Või on aeg-ajalt sellised 40-45 minutilised sessioonid ka huvitavad kuulata?

Kõik Börsijuttude episoodid leiad ka audio formaadis ja seda Anchor.fm keskkonnast sellelt lingilt.

Saadet saad vaadata ka otse Börsijuttude Youtube’i kanalil.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

  1. 45 minutit igati okei, eriti arvestades et vestlused ei ole väga intensiivsed- aga see-eest väga huvitavad.
    Ootasingi juba uut saadet huviga.
    Jätkake samas vaimus!

  2. Fänn says

    Iga kord ootan huviga, seekordsed 45 minutit olid väga head. Alla 20 minuti jääks nagu lahjaks 🙂 Selline mõnus rahulik mõttevahetus kuulamiseks. Mõtted on teil huvitavad ja teemad ka.
    Sellest korrast jäi kõrva valuutakauplemine – seda eriti keegi ei ole käsitlenud… Äkki saate millalgi veidi rohkem teemat avada?
    Aitäh teile!

    • Dividend Investor says

      Aitäh, et oma mõtteid jagasid! Tore kuulda, et meeldib ja püüan valuutakauplemise teema meeles hoida, Markus teeb seda regulaarselt.

  3. Pikemad ikka võivad olla, saab ju helikiirust juurde panna. Pigem on minu jaoks livedega see nali, et ei pruugi aega leida ja kiirust juurde ei saa panna 😀

    • Dividend Investor says

      Ahjaa, see on tõsi, et kel kiire, saab siis tempokamalt kuulata 🙂 Igatahes aitäh, et kommenteerisid!

  4. Sisuka saate puhul pole minu jaoks pikkus oluline 🙂

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.