fbpx

Veebiseminar: inflatsioon ja investeerimisstrateegiad

Kiirenev inflatsioon on pärast pikki aastaid taas tõusnud päevakorda ja ka investorite fookusesse. Kui möödunud aastal samal ajal kogesime Eestis hoopis negatiivset inflatsiooni ehk deflatsiooni (hinnamuutus aastaga -1,7%), siis viimaste andmete kohaselt on Eesti tarbijahindade kasv kiirenenud +3,6% aastas. USAs ulatus viimane inflatsiooninäit aga juba sinna +5,0% tasemele.

Kuidas mõjutab inflatsioon meie sääste? Selge see, et mitte positiivselt. Kindlalt ja järjepidevalt õõnestab inflatsioon meie säästude ostujõudu. See tähendab, et iga täna säästetud ja pangakontole või ka sukasäärde ootele jäetud euro on tulevikus väärt vähem – selle eest saab soetada vähem kaupu kui täna. Samuti on selge see, et mida kõrgem on inflatsioonimäär, seda suurema ampsu meie säästude ostujõust see hammustab.

Kuidas siis käituda inflatsioonilises keskkonnas? Kuhu paigutada oma säästud? Millised varaklassid ja investeeringud on pakkunud minevikus head kaitset inflatsiooni vastu? Just nimelt sellest käesoleva veebiseminari jooksul räägimegi. Ennekõike vaatame seda, kuidas kaitsta oma investeerimisportfelli keskmisest kõrgema inflatsiooniga ajaperioodil.

Veebiseminaril saad muuhulgas teada:

  • mis on inflatsioon ja mis vahe on tarbijahinna ja tootjahinna indeksitel,
  • mis on peamised inflatsiooni põhjused,
  • millised nii-öelda kulud ehk negatiivsed mõjud kaasnevad inflatsiooniga,
  • millist 3 tüüpi inflatsiooni eristatakse,
  • milline on Eesti ja teiste Balti riikide inflatsiooni ajalugu,
  • mis on ostujõud ja kuidas inflatsioon seda mõjutab,
  • milline mõju on inflatsioonil finantsvarade tootlusele,
  • kuidas mõjutab kiirenev inflatsioon eri finantsvarade väärtust,
  • millised on minevikus olnud eri riikides kõrge inflatsiooniga perioodid ja finantsvarade tootlused neil perioodidel,
  • millised varad on pakkunud parimat kaitset inflatsiooni vastu,
  • mis vahe on oodatud ja ootamatul inflatsioonil,
  • millised finantsvarad pakuvad kõrgema inflatsiooni perioodidel lühiajalisi teenimisvõimalusi,
  • mida peaks arvestama ja teadma pikaajaline investor,
  • milliseid kaitsvaid investeerimisstrateegiaid on välja pakutud,
  • millistel varadel ei lähe inflatsioonilises keskkonnas hästi ehk mida vältida.

Huvitav on see, et ma ise ootasin inflatsiooni kiirenemist juba umbes 2018. aastal ning asusin põhjalikumat analüüsitööd tegema juba siis. Töötasin toona läbi hulga teadustöid ja praktilisi analüüse ning sain enda jaoks päris hea pildi ette. Seepärast olen täna kõike seda inflatsiooni kiirenemise juttu vaadanud pealt suhteliselt rahuliku südame ja ilma suuremate emotsioonideta ning paanikaga kaasa minemiseks põhjust pole näinud. Olen oma portfelli sättinud paika selliselt, et muretsemiseks suurt põhjust ei näe.

Nüüd soovin seda kõike ka teiega jagada. Seda õige mitmel põhjusel. Esiteks on just viimastel kuudel välja tulnud päris häid ja põhjalikke uusi teadustöid sellest, kuidas eri varaklassid kiireneva ja kõrge inflatsiooni tingimustes minevikus käitunud on. Need uurimused on keskendunud ennekõike lühemale perspektiivile ja niinimetatud taktikalistele investeeringutele. Olles selle materjali kõik hoolsalt läbi töötanud ja veendudes kui väärt kraamiga on tegu, siis on patt seda enda teada jätta.

Teiseks, olen parasjagu taas kord koostamas õppematerjale Balti riikide pangatöötajatele ja investeerimisnõustajatele ning sel korral ongi teemaks just nimelt inflatsioon ja investeerimisstrateegiad. See tähendab, et olen hulga tööd juba ära teinud ja kokku pannud põhjaliku koolituskava, mille baasilt on väga hea teha üks sisukas veebiseminar ka investeerimishuvilistele.

Seega kui sina oled üks nendest, kelle peast on läbi käinud mõte, et kuidas oma sääste paremini inflatsiooni vastu kaitsta, siis on see veebiseminar sulle. Samuti siis kui sul on investeeringutes sinu enda jaoks juba piisavalt suur summa ja on soov oma silmaringi ning teadmisi ses vallas täiendada.

Need, kes varasemalt minu veebiseminaridel osalenud on juba teavad, et tegu on sisukate ja asjalike seminaridega ning jagan teiega lahkelt kõike seda, mida tean, olen omal nahal läbi kogenud ja ka millest parasjagu ise mõtlen.

Soeta veebiseminari salvestus siit

Veebiseminar toimus 14. juulil. Veebiseminari salvestuse kestuseks on 1 tund ja 40 minutit.

Veebiseminari salvestuse saad omale soetada alljärgneva ostunupu kaudu. Hind on 39 eurot.

Pärast ostukorvi tellimuse kinnitamist, kontaktinfo sisestamist ja pangalingi vahendusel makse tasumist jõuab juhend veebiseminari järelvaatamiseks automaatselt Sinu e-mailile. Juhul kui seda ligikaudu 5 minuti jooksul juhtunud ei ole, siis kiika igaks juhuks ka rämpsposti ja pakkumiste kataloogidesse. Küsimuste korral võta ühendust blogi kontaktivormi kaudu.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.