fbpx

Börsijutud #36: tehnilise analüüsi tarkused

Taas on käes aeg pidada maha üks vestlus sarjast “Börsijutud: investor vs kaupleja”.

Seegi kord tuli jutuks teemasid seinast seina – alates uuest ETFist, mis hoiab aktsiaid ainult üleöö, tehnilise analüüsi näpunäidetest kuni pikkade, kümndendeid hõlmavate tsükliteni.

Kõik Börsijuttude episoodid leiad ka audio formaadis ja seda Anchor.fm keskkonnast sellelt lingilt. Kuulata saad ka läbi Spotify, Apple Podcasti, Google Podcasti.

Saadet saad vaadata ka otse Börsijuttude Youtube’i kanalil.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

 1. Juhan says

  Mulle tundub, et enamus tänaseid investoreid pole neid punaseid kastikesi elus kunagi kogenud. Börsijuttude “bossid” sajandi alguses investeerimisega veel ei tegelenud – tõsiselt. Ilmselt iga investor saab elujooksul vaid korra sellist “punast kastikest” kogeda, õnnelikumad 2x elu jooksul :).

  Tänane turu olukord on väga huvitav. Kas minna järgmisel nädalal rahasse, või nagu Märten erinevalt Markusest teha kõik sõidud kaasa? Mul pole mingit argumenti, aga väga ebatõenäoline, et sellise tuhinaga paneme veelgi rohkem tipu poole minema. Üleüldine turuolukord on segane ja ebakindel, pigem hakkame nüüd topeltpõhja tegema!? Juuni keskpaigast tänaseni on kuidagi liiga äkki ja järsku USA turul ülesmäge läinud. Näiteks ETF SXR8 (iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD) oli 16. juuni 356 eurot, täna, 43-44 päeva hiljem on ca 15% kallim 413€. Arvestades UKR sõda, energiakriisi, siis tundub ülimalt ebatõenäoline, et hakkame uusi rekordeid kohe varsti tegema.

  Mis järgmiseks? Tõusutrend jätkub? Külgsuund? Tuleb kohe-kohe põrge alla tagasi? Kes teab, see on päris tark 🙂

  • Dividend Investor says

   Lihtsalt remargi korras, et ma tegelikult alustasin oma esimesel finantsturgudega seotud töökohal juba 2004. aastal, mis tähendab, et veidi on seda punast kastikest ikka nuusutada saanud 🙂

   Muidu jah, jääb küsimus, mis järgmiseks. Kuna see ennustamine on ikka üks eriti keeruline töö, siis olen ise jõudnud sinna, et sõidan pigem suuresti kõik kurvid kaasa ja püüan mõnikord oportunistlikult soodsaid ostukohti kasutada. Minu jaoks töötab, Markuse jaoks samas mitte. Küll aga oleme mõlemad selles paadis, et meie töö investeerimisel/kauplemisel ei ole ennustamine. Pigem loeme signaale, arvestame tõenäosustega ja selle baasilt tegutseme hoides meeles enda jaoks olulisi riski/portfelli halduse reegleid. Leian, et see teeb elu oluliselt lihtsamaks. Soovitan siiralt lugeda/kuulata Howard Marks’i sõnavõtte ennustamise (forecasting) teemal.

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.