fbpx

Sooduspakkumine: aktiivse investori pakett

2019. aasta lõpul panin kokku õige mitu sooduspaketti nii dividendiaktsiatest kui ka indeksinvesteeringutest huvitatuile. Valdavalt oli tegu alustavale ja edasijõudnud investorile suunatud materjalidega, seda siis ennekõike pikaajalise investeerimise raamistikus. 2020. aasta oli finantsturgudel päris pöördeline. Vaevalt, et 2021. sellest kaugele maha jääb. Need on ajad, mil aktiivselt toimetav investor või kaupleja leiab ohtralt olukordi, millest kasu lõigata. Seega on aeg küps, et tõusta järgmisele tasemele – nii oma teadmiste, oskuste kui ka tegevustega. Seetõttu olengi kokku pannud aktiivse investori paketi.

Kuidas ajastada aktsiatehinguid?

Just täpselt sellele küsimusele otsime vastust aktiivse investori paketi materjalidega. Ja seda õige mitmes võtmes.

Esiteks kuulub pakketti veebiseminari “Kuidas ajastada aktsiaoste?” salvestus. Tegu on 1h ja 30min pika veebiseminariga, mis keskendub aktsiaostude ajastamise küsimusele fundamentaalanalüüsi valguses. Vaatame nii seda, milliseid erinevaid valuatsioonimõõdikuid kasutatakse ja milline on nende kasutamisloogika. Samuti jagan seda, milliseid tasulisi ja ka tasuta tööriistu ma ise sellise analüüsi teostamiseks kasutan.

Finantsvarade ajastamise otsuseid saab vaadata ka täiesti teise nurga alt – läbi tehnilise analüüsi. Tehniline analüüs on analüüsimetoodika, kus prognooside tegemisel baseerutakse peamiselt ajaloolistele hinnaliikumistele, samuti ka kauplemiskäibe numbritele.

Veebiseminaril saad teada:

  • milliseid graafikutüüpe eelistada ja miks,
  • kuidas lugeda küünalgraafikut,
  • kuidas alustada tehnilise pildi uurimist,
  • mida analüüsi alustades hinnagraafikutelt otsima asuda,
  • millised on enimlevinud tehnilised indikaatorid,
  • kuidas neid indikaatoreid kasutada ja tõlgendada,
  • millist keskkonda/tööriistu kasutan tehnilise analüüsi jaoks mina,
  • kuidas neis orienteeruda ja oma analüüse salvestada.

Seminari videosalvestuse pikkus on 1 tund ja 45 minutit. Sellest esimesed ligikaudu 1 tund ja 15 minutit hõlmab ettekanne. Ülejäänud aeg on sisustatud veebiseminaril osalenute küsimustele vastates.

Olen küll ka ise tehnilise analüüsi meetodeid aastaid kasutanud, kuid järgmise veebiseminari tarbeks kutsusin kohale tõelise spetsialisti – elukutselise kaupleja Markus Tamme, kes oma tehinguotsused kõik teebki juba aastaid vaid tehnilist analüüsi kasutades.

Veebiseminari salvestuselt saad muuhulgas teada:

  • millised on peamised tehnilise analüüsi indikaatorid, mida kauplejad kasutavad;
  • milline on Markuse kauplemisstiil;
  • mis eristab professionaalseid kauplejaid hobikauplejatest;
  • millistel börsidel kaupleb Markus ja miks just seal;
  • millised on põhilised finantsvarade hinnaliikumise põhimõtted;
  • mis on divergents ehk lahknevus ja mis ei ole;
  • millised on tehinguotsuse päästikud Markuse jaoks;
  • kuidas kaubelda trendi;
  • kuidas kaubelda kauplemisvahemikke;
  • mida nende kahe kauplemisstiili puhul kindlasti teada tasub.

Videosalvestuse pikkus on ligikaudu 2 tundi ja 25 minutit. Sellest esimesed pea 20 minutit hõlmab tehnilise analüüsi põhitõdede kordamine, millele järgneb Markuse detailne ettekanne ja kauplemissüsteemi kirjeldus. Veebiseminari viimased 30 minutit möödus osalejate küsimustele vastates.

Avardame mõttemaailma – Balti börsi võlakirjadesse investeerimine

Aktsiaturgudealased teadmised on kindlasti paljude jaoks need kõige olulisemad ja kasulikumad. Samas investorite ja kauplejatena kasvame ning areneme siiski ikkagi juhul kui vahest pöörame pilgu ka kaugemale. Näiteks 2020. aasta kevad-suvi tõid päris palju häid võimalusi ka meie enda kodubörsil noteeritud ettevõtete võlakirjade osas. Kellele ei meeldiks soetada võlakirju nimiväärtusest odavama hinnaga ja lukustada lisaks iga-aastasele 6-8% intressitulule veel ka väike kapitalikasvu potentsiaal?!

Võlakirjade teemalisel veebiseminaril saad muuhulgas teada:

  • millised on võlakirjadesse investeerimise puhul vajalikud põhimõisted, mida teada;
  • mis vahe on diskonto- ja kupongivõlakirjal;
  • mis on ja kuidas arvutada tulusust tähtajani;
  • mis on võlakirja duratsioon ja mida see kirjeldab;
  • kuidas mõjutab võlakirjadesse investeerimist võlakirjade võimalik ennetähtaegne tagasikutsumine;
  • mis on peamised riskid võlakirjadesse investeerimise;
  • mis on reitinguagentuurid ja mida tähendavad erinevad krediidireitingud;
  • kuidas arvutada seda kui suur on minu tootlus kui ostan võlakirja nominaalist kõrgema hinnaga;
  • kust leida kõrge kupongimääraga (6-15%) ettevõtete võlakirju;
  • kuidas teha võlakirjade ostu- ja müügitehinguid;
  • kui suured on võlakirjatehingute puhul tehingutasud;
  • kuidas käib võlakirjadelt teenitud tulu maksustamine;
  • mida tasub teada kui soetada võlakirju eraisikuna.

Välismaakler Interactive Brokers – kontoseaded ja juhised tehingute tegemiseks

Mida aktiivsemalt finantsturgudel tegutseda, seda olulisemaks muutub kuluefektiivne toimetamine. Seepärast ei tasu imestada, et väga suur hulk aktiivseid investoreid ja kauplejaid valib tehingute tegemiseks USA päritolu soodusmaakleri Interactive Brokers. Viies veebiseminar keskendubki just nimelt välismaakler Interactive Brokers’i juures konto avamisele, vajalike seadistuste tegemisele ja selgitustele kuhu ja kuidas liigub raha. Samuti käime läbi juhised tehingute tegemiseks ja ka võimenduslaenu puudutavad teemad.

Selle veebiseminari pikkus on ligikaudu 2 tundi ja viisin seda läbi koos Kristi Saarega. Meie lähenemine investeerimisele on erinev, samuti meie eelistused nii, et siinkohal avaneb kohe ka hea võimalus kuulda kahe erineva inimese kogemusi.

Hulgi saab odavamalt

Olen selle aktiivsele investorile ja kauplejale mõeldud paketi kokku pannud sooviga pakkuda kõike vajalikku üheskoos ja ka oluliselt soodsamalt kui eraldiseisvalt nende soetamise peale kuluks.

Siin on nimekiri sellest, mida aktiivse investori pakett sisaldab ja mis on nende veebiseminaride hind eraldi soetades:

  1. Veebiseminari „Kuidas ajastada aktsiaoste“ salvestus – 1,5h, 39 EUR
  2. Veebiseminari „Tehnilise analüüsi põhitõed“ salvestus- 1h 45min, 39 EUR
  3. Veebiseminari „Tehniline analüüs praktikas“ salvestus – 2h 25min, 49 EUR
  4. Veebiseminari „Võlakirjadesse investeerimise põhitõed“ salvestus – 1h 20min, 39 EUR
  5. Veebiseminari „Interactive Brokers aktiivsele investorile ja praktikule“ salvestus – 2h, 25 EUR

See tähendab, et kõike seda eraldi ostes kuluks sul 191 eurot. Tegelikult osa neist materjalidest e-poes eraldiseisvalt kättesaadav ei olegi. See puudutab siis veebiseminaride #1 ja #4 salvestusi. Olengi need hoidnud ekstra selle paketi tarbeks.

Pakun siinkohal kõiki neid 5 veebiseminari salvestust päris korraliku soodustusega. Kõik ülaltoodu ehk ligi 9 tundi videosalvestuste kujul tarkust, kogemusi ja näpunäiteid kokku kõigest 89 euro eest.

Veebiseminari salvestustega tulevad kaasa ka pdf kujul slaidipakid, et sul oleks edaspidi lihtsam millegi meelde tuletamiseks pigem slaididest abi otsida.

Boonuskink

Aktiivse investori ja kauplejana, eriti sellisena, kellel on konto mitme erineva maakleri juures, avastasin õige pea, et mul on vaja ühte koondtabelit. Sellist, mis koondab kokku kõigi minu aktsiate ja ETFide positsioonid. Justkui selline koondavaade kogu portfellile.

Samas oli mul soov, et hinnainfo võiks kuidagi automaatselt ise uueneda nii, et iga kord kui tabeli lahti teen, siis näen reaalset hetkeseisu. Seda eesmärki silmas pidades ehitasingi endale ühe Google Spreadsheet kujul arvutustabeli, kus nii hetke turuhinna info, päevase aktsiahinna muutumise info kui ka muude erinevate mõõdikute info jookseb sisse täiesti automaatselt.

Annan selle töövahendi sulle aktiivse investori paketi ostjana boonusena tasuta kauba peale. E-poes on see tööriist muidu müügis hinnaga 8 eurot.

Veel üks tasuta kasulik juhend kingiks

Tahan sulle ühe tasuta boonuse veel anda. See on nüüd selline, mida seni olen jaganud ainult nendega, kes on käinud minu üks-ühele mentorluses ning huvitatud aktiivsest kauplemisest. Seega päris eksklusiivne ja seni vaid valitutele hoitud materjal.

Nimelt panin puhtalt praktilisest vajadusest kirja selle, kuidas sisestada Interactive Brokers’is erinevaid tehingukorraldusi ja mida need üldse kõik seal tähendavad. Vaatluse all on nii TraderWorkstation platvormil kui ka IB mobiiliäpis kättesaadavad erinevad orderite tüübid. Muuhulgas näiteks Stop Loss, Trailing Stop Limit, Bracket Orders, Profit Taker jne.

Kõik on lahti selgitatud eesti keeles koos vastavate kuvatõmmistega nii IB kauplemisplatvormilt kui ka mobiiliäpist. Väga eksklusiivne materjal kokku 10 leheküljel.

Kui peaksin selle eraldiseisvalt müüki panema, siis tõenäoliselt umbes 15 eurose hinnaga. Nagu öeldud, aktiivse investori paketiga tuleb see kaasa tasuta.

Soodustus pea -60%

Seega kui nüüd kõik see materjal kokku lüüa: 5 erinevat veebiseminari salvestust ehk 9 tundi investeerimistarkust + praktiline, kasulik ja mugav Google Spreadsheet tööriist + lühike e-raamatu kujul eksklusiivne juhend tehingukorralduste tüüpidest, kujuneks hinnaks 214 eurot.

Nagu öeldud, siis kogu paketi saad omale soetada pea -60% soodsamalt kui eraldi ostes ehk hinnaga 89 eurot.

Pärast oma andmete sisestamist ja pangalingi kaudu tasumist jõuavad juhised edasiseks toimetamiseks sinu e-mailile. Juhul kui soovid ostes arvet oma ettevõttele, siis saad seda teha kohe e-poes märkides ära valiku “Soovin arvet ettevõttele”. Seejärel jõuab ostuarve automaatselt pärast tehingu eest tasumist sinu postkasti.

Pärast ostukorvi tellimuse kinnitamist, kontaktinfo sisestamist ja pangalingi vahendusel makse tasumist jõuavad juhised videode vaatamiseks automaatselt Sinu e-mailile. Juhul kui seda ligikaudu 5 minuti jooksul juhtunud ei ole, siis kiika igaks juhuks ka rämpsposti ja pakkumiste kataloogidesse.

Edu enesetäiendamisel ja pealehakkamist võimaluste ärakasutamisel!

Samuti toredat pühadeaega kõigile!

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.