fbpx

Börsijutud #6: Brexit ja IB konto, Bitcoin, IPO-d

Taas kord istusime Markusega ekraanide ette, et teineteiselt päevakohaseid küsimusi küsida ja börside teemal mõtteid vahetada.

Sel korral tulid jutuks nii Brexitiga seotud Interactive Brokers’i konto üleviimine IB Suurbritannia harust Ungari filiaali (vaata lisa sel teemal ka sellest põhjalikust postitusest), möödunud aasta portfelli tootlused, kauplemisvõistlus päris rahaga, IPO-desse investeerimine ja no viimaste arengute valguses loomulikult taas kord ka Bitcoin 🙂

Saate lõpuosas räägime ka USA aktsiaturu iganädalasest analüüsist, mida Markus nüüd kõigi huvilistega on valmis täitsa tasuta jagama.

Head vaatamist!

Saadet saad vaadata ka otse Börsijuttude Youtube’i kanalil.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

 1. Urmas says

  Tere! Mul selline küsimus tekkinud, et mille järgi Sina ETF IB mobiiliäpist/veebikontol otsid? Olen tellinud ka dividendiinvestori paketi ja seal väga palju kasulikku infot, aga mul naljakas probleem, et ma ei leia normaalselt ja arusaadavalt soovitatud ETFsid IB kontol ülesse…Kas on mingi nipp/näpunäide? Näiteks kui otsin “SPDR S&P Global Dividend Aristocrats UCITS ETF”?

  Aitäh!

  • Dividend Investor says

   Soovitan alati minna vastava ETFi kodulehele, antud näite puhul siis SPDRi ehk State Street Global Advisors Euroopa klientidele mõeldud veebilehele. Sealt näed, millistel börsidel ja mis valuutas see ETF kaupleb ning mis on vastav kauplemissümbol. IBst saabki otsida kauplemissümboli alusel. Lisaks tuleb vaadata, et klapiks ka börs. Sinu mainitud ETFi peamine börs on Deutsche Börse ja kauplemissümbol ZPRG. Seega IBs trüki sisse ZPRG ja kontrolli, et börsiks oleks IBIS või IBIS2 (ehk Saksa börs).

 2. Urmas says

  Tänud vastuse eest! E-raamatust näen, et registreerimisriik on “Iirimaa”, aga peamine börs Saksamaa?

  • Dividend Investor says

   Jah, nii ongi. Need on 2 täiesti eraldiseisvat asja. Börsil noteerimise riik on üks ja fondi registreerimisriik teine.

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.