fbpx

Börsijutud #9: Markus jagab lihtsat turuindeksi ületamise strateegiat

Taas kord istusime Markusega ekraanide taha, et arutleda veidi investeerimise ja kauplemise teemadel. Sel korral läks nii, et võtsime jutuks ikka päris pika vaatega teemad – seda nii kaupleja kui ka investori vaatevinklist.

Markus jagas seda, millega ta end viimastel nädalatel lõbustanud. Selleks on AmiBroker tarkvaraga erinevate kauplemisstrateegiate testimine. Saates tutvustab Markus ühte väga lihtsat strateegiat, millega on viimase 20 aasta jooksul olnud võimalik S&P 500 turuindeksit oluliselt edestada tehes seda muuhulgas nii, et portfelli hinnakõikumised on oluliselt väiksemad kui turuindeksil. Lahkasimegi neid tulemusi ja strateegia signaale saates alustuseks õige pikalt.

Seejärel võtsin mina jutuks ühe raamatu, mida ise parasjagu loen. Tegu on täpselt 50 aastat tagasi ilmunud raamatuga, mis räägib sellest, kuidas saavutada üksikaktisaid valides 100x tootlust. Jah, mitte 100%, vaid 100 korda. Olen ise ka veel lugemisega poole peal, aga algus on olnud igati huvitav ja paljulubav. Eriti minusugusele finantsnohikule, kellele finantsturgude ajalugu juba pikalt huvi on pakkunud.

Üks oluline ja positiivne uudis ka. Nüüdsest on kõik episoodid kättesaadavad ka audio versioonis. Eks mõned jagatud graafikud ja muud pildid lähevad seal kaduma, aga vähemalt on nüüd olemas võimalus neile, kes eelistavad pigem podcasti formaati ja käigu pealt kuulamist.

Nii selle saate kui ka kõik mineviku Börsijuttude episoodid leiad audio formaadis Anchor.fm keskkonnast sellelt lingilt.

Saadet saad vaadata ka otse Börsijuttude Youtube’i kanalil.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

  1. Kärt says

    5+ selle eest, et ei pea videot youtube’ist vaatama ainsa võimalusena vaid saab ka ainult kuulata. Eriti hea on see et Börsijutud on ka Spotifys olemas ja ei pea eraldi lehte otsima.

    • Dividend Investor says

      Tore, aitäh, et märku andsid! Me õige pikalt mõtlesime, kas see ainult audio versiooni pakkumine on vajalik liigutus või mitte, kuid nüüd teame, et on.

      • Veider, aga inimestel on ikka väga erinevad eelistused. Ma podcaste võin kõndimise ja tegutsemise kõrval lõputult kuulata, aga sama asja videos vaadates muutun rahutuks esimese 30 sekundiga ja väga harva kui üle paari minuti mõni video vaadatud saab.

  2. Kas mainitud 200 päeva reegel töötab sama edukalt ka veidi spetsiifilimaste fondide puhul (näiteks qqq)?

    • Dividend Investor says

      Ei, automaatselt seda teistele väärtpaberitele üle kanda ei saa. Iga aktsia või ETFi kohta tuleb seda eraldi testida.

  3. Tere,

    Kas saaksite viidata, millisest keskkonnast neid 200 päeva tavalise libiseva keskmisi vaadata saaks või kuidas neid ise arvutada.

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.